Rahoitus

Geenitutkimus on kallista ja vaatii runsaasti taloudellisia voimavaroja henkilökunnan, laboratoriotarvikkeiden ja palveluiden hankkimisesta syntyvien kustannusten kattamiseen.  Tutkimusryhmän johtaja on pärjännyt erinomaisesti  rahoitusmarkkinoilla ja hankkinut useita miljoonia euroja kilpailtua tutkimusrahoitusta eri lähteistä kuluneen 11 vuoden aikana. Lisäksi tutkimusryhmän jäsenet ovat menestyneet apurahamarkkinoilla ja saaneet useita tutkijapaikkoja, henkilökohtaisia kannustusapurahoja ja matka-apurahoja.

Tutkimustamme ovat tukeneet mm. EU FP7 LUPA, Euroopan tiedeneuvosto (ERCStG), ERANET-NEURON-ohjelma, HiLIFE, Suomen Akatemia, Sigrid Juseliuksen Säätiö, Biocentrum Helsinki, Helsingin yliopisto, Folkhälsanin tutkimuskeskus, Suomen kulttuurirahasto, Koirien terveytutkimus rahasto, Canine Health Foundation, Morris Animal Foundation, ABCA, Agria, Toby Foundation ja Jane ja Aatos Erkon Säätiö. Olemme saaneet myös eri kokoisia lahjoituksia myös eri rotuyhdistyksiltä ja kennelpiireiltä sekä kotimaasta että ulkomailta.

Tutkimustamme ovat eri tavoin sponsoroineet myös Musti ja Mirri,  Peten koiratarvike, Royal Canin, Vetcare, Genoscoper Laboratories, Wisdom health sekä Lemmikkipalstat.net. 

Koirien kliinisiä ja geenitutkimuksia varten on perustettu myös oma Koirien terveystutkimusrahasto  Helsingin yliopistoon. Rahasto jakoi ensimmäiset apurahat tutkimukselle 12/2014.

Koirien geenitutkimusta on mahdollista rahoittaa myös vapaaehtoisin lahjoituksin tai sponsoroimalla. Kysy mahdollisuuksista lisää lähettämällä sähköpostia tutkimusryhmän johtajalle: hannes.lohi(at)helsinki.fi.