Ehdota tutkimusideoita

Koirilla esiintyy useita satoja raportoituja ja raportoimattomia sairauksia tai muita normaalista poikkeavia ilmiasuja. Esimerkkinä erilaiset luustoviat kuten kääpiökasvuisuus, purentavirheet, neurologiset sairaudet kuten pikkuaivorappeuma, silmäsairaudet, liikunta- ja motoriset häiriöt, pentujen kehityshäiriöt, jne. Monet poikkeavuudet esiintyvät joissakin linjoissa tai suvuissa.  Olemme erityisen kiinnostuneita tällaisista harvinaisemmista poikkeavuuksista, koska ne ovat usein yhden geenin aiheuttamia ja helposti tunnistettavissa uuden geeniteknologian avulla.

Tule ideoimaan meille uusia tutkimusprojekteja! Toivomme rotuanne koskevia tutkimusideoita havaitsemistanne poikkeavuuksista tai ongelmista.  Ideoita varten olemme luoneet oman sähköpostilaatikon: tutkimusidea-koira@helsinki.fi. Klikkaa linkistä ja lähetä meille ideasi! 

Esimerkiksi, jos kasvattajalla on samassa pentueessa useampia sairastuneita, kannustamme lähettämään meille sähköpostia, jolloin voimme yhdessä pohtia geenitutkimuksen mahdollisuuksia ja projektin rakentamista. Käsittelemme ideoitanne säännöllisesti ja luottamuksellisesti tutkimusryhmässä ja otamme yhteyttä projektien kehittämiseksi ja näytteiden keräämiseksi.  

Omistajilta, kasvattajilta, eläinlääkäreiltä ja rotuyhdistysten edustajilta toivotaan aktiivisuutta tutkimusideoiden lähettämiseen.