Käyttäytymistutkimuksen verinäytekeräys

Koirastani on jo verinäyte Hannes Lohen tutkimusryhmällä. Tarvitsetteko uuden verinäytteen?

Jos koirasta on jo näyte tutkimusryhmällämme, tähän tutkimukseen ei tarvita uutta verinäytettä.

Näytteen lähetyspyyntöviestit on automaattisesti generoitu, eikä kaikkia tapauksia, joissa meillä on jo näyte käyttäytymiskyselyyn vastanneesta koirasta, ole valitettavasti saatu suodatettua pois lähetyslistalta.

 

Onko näytteen lähettämisellä kiire? Seuraavaan eläinlääkärikäyntiin on pitkä aika. Pitäisikö näytteenottoon mennä erikseen ja varta vasten?

Näytteen lähettämisellä ei ole välitön kiire, eikä näytteenottoon tarvitse tässä vaiheessa mennä kiireesti varta vasten, vaan riittää että näyte otetaan muun eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Muistuttelemme asiasta myöhemmin niitä, joilta emme ole näytettä vielä saaneet, ja aikataulu voi tarkentua ja tiukentua tuolloin.

 

Kuka maksaa näytteenotosta ja lähettämisestä koituvat kustannukset?

Valitettavasti tutkimusryhmämme ei maksa verikoetta eikä näytteen lähetyskuluja, joten ne jäävät koiran omistajan maksettaviksi. Tutkimukseen osallistuminen on tottakai täysin vapaaehtoista.

Yhteistyöeläinlääkärimme ottavat näytteitä alennettuun hintaan, osa muun käynnin yhteydessä kokonaan ilmaiseksi. Jotkut myös hoitavat näytteen lähetyksen meille. Hinnoittelu ja muut yksityiskohdat kannattaa varmistaa etukäteen ko. eläinlääkäriasemalta.

Näytteitä voi otattaa myös muutoin kuin eläinlääkärikäynnin yhteydessä: lisätietoa.

 

Millä perusteella juuri minun koirani on valikoitunut tähän tutkimukseen?

Tutkimukseen pyydettävät koirat on valikoitu käyttäytymiskyselyyn annetuista vastauksista muodostuvan käyttäytymisprofiilin perusteella. Mukaan on valittu koiria, jotka edustavat hyvin rodussa havaittujen käyttäytymisprofiilien koko kirjoa. Tutkimukseen valikoituminen ei siis tarkoita, että koiran käyttäytyminen olisi millään tapaa poikkeuksellista tai että se edustaisi rotunsa minkäänlaista ääripäätä.