Koirien DNA-pankki

Laaja näytemäärä päivitetyin terveystiedoin ja yhdistettynä tietoihin muista koiran ominaisuuksista (esim. käyttäytymisestä) mahdollistaa erilaiset geenitutkimukset. Sitä varten olemme perustaneet koirien DNA-pankin tutkimuslaboratorioomme. Perustamamme DNA-pankki on yksi maailman suurimmista: näytteitä on kerätty 336 eri rodusta jo yli 70 000. Kiitos aktiivisten koiraharrastajiemme!

Tutkimukselle toimitetut verinäytteet pakastetaan (-20C) myöhempää käyttöä varten tai eristetään heti DNA:ksi analyysejä varten. Samalla sähköisessä näytelomakkeessa ilmoitetut koiran ja omistajan tiedot tallennetaan tätä hanketta varten räätälöityyn laajaan tietokantaan, joka on suojattu tietoturvan edellyttämällä tavalla.

Alla olevasta listasta löydät tuoreimmat rotukohtaiset näytemäärät. Jos rotuasi ei löydy listalta tai se kuuluu harvinaisten rotujen joukkoon, toimitathan koirastasi verinäytteen meille.

Koirista kerätyistä verinäytteistä eristetään valkosolujen DNA:ta puoliautomaattisella Chemagen-eristysrobotilla. Uusi laite päivitetty kesällä 2017. Erityksiä voi tehdä 24 näytteelle kerrallaan.