Metabolomiikka tutkimus - UUSI!

Kuva Milla Ahola

UUDEN TUTKIMUS- JA TERVEYSTYÖKALUN KEHITTÄMINEN -METABOLOMIIKKATESTI

 

Olemme saaneet metabolomiikkatutkimustamme varten tarvittavat 1 000 verinäytettä, lämmin kiitos kaikille osallistujille! Näytteitä aletaan analysoimaan alkuvuodesta 2017. Metabolomiikkatutkimuksen tulokset sekä MyDogDNA-paneelit lähetetään osallistuneille sähköpostitse analyysien valmistuttua jossakin vaiheessa ensi vuoden puolella.

 

Geenitutkimuksen tarkentamiseksi olemme käynnistäneet hankkeen uuden verestä tehtävän METABOLOMIIKKATESTIN kehittämiseksi yhteistyössä Genoscoper -yhtiön kanssa. Menetelmällä mitataan koirien verestä löytyviä aineenvaihduntatuotteita, jotka voivat kertoa koiran terveydentilasta, ja toimia mahdollisina biomarkkereina erilaisille sairauksille. Onnistuessaan testistä voi tulla merkittävä työkalu myös geenitutkimuksen vauhdittamiseen.

Kaikenlaiset koirat kelpaavat

Uuden testin kehittämistä varten tarvitsemme paljon verinäytteitä kaikenlaisista koirista -  ikään, kokoon, terveyteen, rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Samoja näytteitä saatetaan hyödyntää aineenvaihduntatutkimuksen lisäksi myös geenitutkimuksissa. Näytteen antaminen on omistajille täysin maksutonta.

Luovutetuista näytteistä ei voida tehdä ”pikaveritestejä” ja antaa tuloksia osallistujille tässä vaiheessa, koska testi ei ole vielä valmis.  Kyseessä on uuden menetelmän kehittäminen ja se vaatii pitkäjänteistä työtä. Työ voi kestää kuukausista vuosiin.  Kun testi on käyttövalmis, tähän hankkeeseen osallistujille tarjotaan mahdollisuutta koiransa tuloksiin tai ilmaiseen uuden seurantanäytteen analysoimiseen.

Tuhannelle ensimmäiselle osallistujalle myös MyDogDNA-paneeli

Otamme tutkimukseen vastaan 1 000 ensimmäistä näytettä. Lisäksi Genoscoper tarjoaa näille tuhannelle ensimmäiselle myös ilmaisen päivityksen uusimpaan MyDogDNA-paneeliin. Lisätietoa MyDogDNA-testistä saat täältä, tai sähköpostitse info@mydogdna.com. Jo tähän mennessä tutkimukseen osallistuneet ovat luonnollisestikin tuhannen ensimmäisen joukossa, ja etu koskee myös heitä.

Maksuttomia joukkonäytteenottoja syksyllä 2016

Riittävän näytemateriaalin keräämiseksi tulemme järjestämään useita joukkonäytteenottoja pääkaupunkiseudulla syksyn 2016 mittaan. Joukkonäytteenottojen päivämäärät päivittyvät tälle sivulle. Päivämäärää klikkaamalla pääset ajanvarauslomakkeelle, jonka kautta voit varata ajan koirasi näytteenottoon tiettynä päivänä. Toivomme osallistujia varaamaan ajan ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Varaa sopiva aika täältä. Näytteenottolomakkeen esitäyttäminen nopeuttaa näytteenottoa. Voit täyttää ja tulostaa lomakkeen etusivulta löytyvästä linkistä.

Näytteiden postitus

Maksuttomaan joukkonäytteenottoon osallistuminen on aina varmin ja paras tapa näytteiden ottoon. Jos joukkonäytteenottoon osallistuminen ei kuitenkaan ole mahdollista, olemme valmistautuneet ottamaan vastaan näytteitä myös postitse. Tällöin on kuitenkin kiinnitettävä erityistä tarkkuutta näytteenottoon sekä postitukseen. Täältä löydät tarkemman ohjeistuksen, jonka huolellinen noudattaminen on tärkeää näytteiden käyttökelpoisuuden takaamiseksi.

HUOMAATHAN, että otamme vielä viikolla 47 vastaan postitse lähetettyjä näytteitä, mutta tämän jälkeen ainoa mahdollinen näytteenantotapa on maksuttomiin joukkonäytteenottoihimme osallistuminen. Viikon 47 jälkeen meille postitse tulevia näytteitä ei tulla käyttämään tutkimukseen.

 

Kiitokset jo etukäteen kaikille osallistujille koirineen!

Lisätietoja tutkimuksesta: Jenni Puurunen (jenni.puurunen@helsinki.fi), Hannes Lohi (hannes.lohi@helsinki.fi)