Uusi epilepsiakysely - osallistu!

3.11.2021

Epilepsiaprojekti

Epilepsia on koirien yleisin neurologinen sairaus. Selvitämme epilepsioiden geenitaustaa. Koirissa esiintyy erialista epilepsiaa samassakin rodussa. Tärkeä osa epilepsian määrittämistä ja luokittelua on oireiden ja historian kuvaaminen. Olemme kehittäneet tähän yhdessä eläinneurologien kanssa uuden kyselytyökalun - epilepsia ja dyskinesia -kysely.  Kyseyly on kehitetty osana tavoitetta yhdenmukaistaa koirien epilepsian ja dyskinesian kansainvälistä tieteellistä tutkimusta. Kysely on tarkoitettu täytettäväksi kaikista koirista, joilla on esiintynyt epilepsiaan tai dyskinesiaan viittaavia oireita.

Kysely koostuu viidestä eri osiosta, ja kaikkien osioiden huolellinen täyttäminen on ensiarvoisen tärkeää. Kyselyyn vastaamiseen olisi hyvä varata aikaa noin 20-30 min. Mikäli tahdot jatkaa kyselyyn vastaamista myöhemmin, voit tallentaa vastauksesi missä tahansa vaiheessa kyselylomakkeen alareunassa sijaitsevasta ”Save & Return” -painikkeesta. Tämän jälkeen pääset jatkamaan kyselyyn vastaamista joko henkilökohtaisen koodin tai sähköpostiin lähetetyn linkin avulla.

Epilepsia ja dyskinesia -kyselyn suomenkielinen versio on toteutettu REDCap-työkalun avulla. REDCap on tietoturvallinen ja käyttäjäystävällinen työkalu, jonka käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Sekä kysely että sillä kerättävä aineisto sijaitsevat Helsingin yliopiston omalla palvelimella.

Jos koirallasi esiintyy epilepsiaa, osallistuthan tutkimukseemme. Tarvitsemme ja verinäytteen ja kyselyvastauksen. Lisää ohjeita täällä.  

Lisätietoja epilepsiakyselystä ja -tutkimuksesta: Tiina Heinonen (tiina.heinonen(at)helsinki.fi)