Uusi käyttäytymiskysely on julkaistu

30.11.2018


Osana Suomen Akatemian rahoittamaa nelivuotista projektiamme olemme uudistaneet laajan käyttäytymiskyselymme. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille, myös sekarotuisille ja pennuille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa. Samalla selvitämme käyttäytymiseen vaikuttavia ympäristö- ja perintötekijöitä sekä aineenvaihdunnallisia eroja.  Tämä tutkimus auttaa ymmärtämään sekä koirien että ihmisten käyttäytymisen biologista taustaa ja voi siten lisätä molempien hyvinvointia.

 

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Olemme lisänneet kyselyyn myös uuden persoonallisuutta kartoittavan osion.

 

Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Pääset täyttämään kyselyn rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koirasi ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

 

Uuteen kyselyymme on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun olet vastannut moduulin kysymyksiin ja lähettänyt vastaukset eteenpäin, Petsofin algoritmit analysoivat vastauksesi, ja saat koirastasi kiinnostavan käyttäytymisraportin, josta näet millainen koirasi on suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin.    

 

Luotettava tulosraportti kehitetään oikeaa dataa analysoimalla ja siksi tarvitsemme vastaukset noin tuhannesta koirasta ennen tulosten näyttämistä. Ensimmäisten koirien raportit ilmestyvät palveluun tämän vuoksi viiveellä.

 

Lisätietoja tutkimuksesta: lohi-kaytostutkimus@helsinki.fi

 

Auta meitä keräämään maailman suurin koirien käyttäytymisaineisto!