Evidensia tukee koirien geenipankkia ja geenitutkimusta: maksuton tai 15€ näytteenotto

13.6.2016

Evidensia Eläinlääkäripalvelut on aloittanut tutkimusyhteistyön Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmän kanssa. Yhteistyön tavoitteena on paitsi edistää koirien terveyttä ja parempaa eläinlääkintää, myös auttaa samoista sairauksista kärsivien ihmisten hoidon kehittämistä.

Tällä hetkellä yhteistyön kohteena ovat epilepsia sekä pentuiässä todettavat harvinaiset perinnölliset sairaudet ja kehityshäiriöt. Verinäytteiden antaminen on vaivatonta ja hoitokäynnin yhteydessä maksutonta kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla. Tarkemmat kuvaukset kummastakin tutkimusprojektista löydät Evidensian sivulta. Koirasi kanssa voit auttaa muita.

Osallistuminen koirien geenitutkimukseen on edullista ja vaivatonta kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla. Näytteitä kerätään kaikissa toimipisteissä maksutta kliinisen tutkimuksen tai toimenpiteen yhteydessä. Tutkimukseen voi myös osallistua käymällä pelkässä näytteenotossa 15 euron hintaan. Verinäytteen otto geenitestiä varten ei vaadi koiralta paastoa. Näytteitä voi ottaa myös myös muihin kuin epilepsia ja kehityshäiriöprojekteihin.

Katso lähin Evidensia klinkkasi täältä.