Epidermolysis bullosa -ihosairautta aiheuttavan geenivirheen tulokset toimitettu omistajille

23.3.2016

Keskiaasiankoirien  perinnöllistä ihon rakkulasairautta, epidermolysis bullosaa, käsittelevä tutkimus on päättynyt. Tutkimuksen tuloksena löydetty sairautta aiheuttava geenivirhe on testattu DNA-pankkiimme toimitetuista keskiaasiankoirien ja lisäksi myös lähisukuisen rodun, kaukasiankoirien, näytteistä. Tulokset on toimitettu koirien omistajille sähköpostitse. Jos et ole saanut testitulosta sähköpostiisi, vaikka olet lähettänyt meille näytteen yllä mainittujen rotuisista koirista, kerro meille voimassaoleva sähköpostiosoitteesi!

Tulosten hyödyntäminen kaupallisessa geenitestauksessa on tutkimuksen julkaisemisen jälkeen mahdollista geenitestauspalveluja tarjoaville yrityksille. Rodussa esiintyvä sairauden muoto periytyy peittyvästi eli resessiivisesti, joten geenivirheen testaaminen mahdollistaa kantajien tunnistamisen ja taudin karsimisen rodusta.

 

Kiitos kaikille tutkimukseen osallistuneille rodun harrastajille avusta. Kiitämme myös Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraa tutkimusyhteistyöstä. 

 

Lisätietoja:

Marjo Hytönen, FT

marjo.hytonen (at) helsinki.fi

p. 02941 25779