Tutkimus: Miten koiran elinympäristö vaikuttaa allergiaoireiluun?

23.2.2015


Arvoisa koiranomistaja,

Haemme koiria mukaan kyselytutkimukseen, joka toteutetaan yhteistyössä professori Ilkka Hanskin tutkimusryhmän kanssa. Tutkimuksessa selvitetään miten koiran elinympäristö vaikuttaa allergiaoireiluun. Tulehdusperäiset sairaudet, kuten allergiat, ovat yleistyneet länsimaissa viime vuosikymmeninä niin ihmisillä kuin koirillakin, ja elinympäristöllä on havaittu olevan vaikutusta atopiataipumukseen niin ihmisillä kuin koirillakin.

Tutkimus toteutetaan verkkokyselynä ja tavoitteena on saavuttaa suuri joukko koiranomistajia. Kyselyssä selvitetään koiran pentuaikaa, nykyisen kodin elinympäristöön liittyviä tekijöitä, koiran mahdollista allergiaoireilua, ruokavaliota ja liikuntaa. Tulokset käsitellään ja julkaistaan anonyymeinä henkilötietolain mukaisesti. Kyselyn täyttäminen vie arviolta 20 minuuttia.

Kyselyn pääsette täyttämään osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/52350/lomake.html.

Voitte täyttää kyselyn myös useammasta koirasta. Voitte vastata myös, jos koirasi on hiljattain kuollut, mikäli muistatte kohtalaisen hyvin koiran kanssa suoritetut arkirutiinit sekä koiran terveydentilan. Linkin voi myös jakaa tutkimuksesta kiinnostuneille ystäville.

Haluamme kiittää etukäteen kaikkia kyselyyn vastanneita tieteelle antamastanne ajasta. Yhdessä voimme selvittää niin koirien kuin ihmistenkin terveyteen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä.


Lisätietoa tutkimuksesta antaa Jenni Lehtimäki (jenni.lehtimaki@helsinki.fi)

Terveisin


Prof Hannes Lohen tutkimusryhmä (http://www.koirangeenit.fi/)

Prof Ilkka Hanskin tutkimusryhmä (http://www.helsinki.fi/science/metapop/)