ILMAINEN KAIKILLE RODUILLE AVOIN JOUKKONÄYTTEENOTTO HYVINKÄÄLLÄ 25.1.2014 KLO.11-15.00.

25.1.2014 klo 11:00
ILMAINEN KAIKILLE RODUILLE AVOIN JOUKKONÄYTTEENOTTO HYVINKÄÄLLÄ 25.1.2014 KLO.11-15.00.

SPL-ITUn kenttä. Hyvinkää. 130 tien varressa. Vinttikoiraradan eteläpuolella.

Osallistu koirien geenitutkimuksiin!

Saksanpaimenkoiraliiton Itä-Uusimaan alaosasto järjestää kaikille roduille avoimen ilmaisen joukkonäyteenoton Hyvinkäällä SPL-ITUN kentällä lauantaina 25.1.14 klo. 11-15.00.

Kenttä sijaitsee Hyvinkäällä, tien 130 varella, vinttikoiraradan eteläpuolella. Tien varrella opaste SPL-ITU. Tässä ohje: http://www.spl-itu.arkku.net/kentta.php

Koirien perimä kartoitettiin muutama vuosi sitten ja sen myötä on avautunut huikeita mahdollisuuksia eri rotujen perinnöllisten
sairauksien, rakenteen, värin, koon ja erilaisten
käyttäytymispiirteiden geenitaustojen selvittämiseen.
Geenitutkimuksen tavoitteena on tunnistaa geenivirheitä erilaisiin perinnöllisiin sairauksiin ja muihin ominaisuuksiin eri roduissa, kehittää sairauksille geenitestejä jalostuksen apuvälineeksi ja soveltaa saatua tietoa ihmissairauksien selvittämiseen. Geenilöytö avaa aina myös mahdollisuuksia tautimekanismien ymmärtämiseen ja se luo pohjaa diagnostiikan, hoitojen ja mahdollisten lääkkeiden kehittämiseen.

FB -> Koirien geenitutkimus - (www.koirangeenit.fi)

Meneillään olevia tutkimusprojekteja on monia; tutkimme tällä hetkellä muun muassa koirien ääniarkuutta, lonkkaniveldysplasiaa sekä silmäsairauksia. Lisätietoja ajankohtaisista tutkimuksista saa yllä mainitulta sivustolta.
Tutkimuksista vastaavat yhdessä Helsingin yliopisto ja Folkhälsan.

Verinäytteitä tulee ottamaan tutkija Helsingin yliopistolta.
Näytteenottotilaisuus on ilmainen, mutta toivomme osallistujamäärän arvioimiseksi alustavat ilmoittautumiset SPL Itä-Uusimaan yhteyshenkilölle Minna Koskelalle 20.1.2014 mennessä minna.koskela@pp2.inet.fi ja/tai minna.koskela.mk@gmail.com .

Tutkimuksiin voivat osallistua kaikki koirat rotuun, sukupuoleen tai ikään katsomatta, myös sekarotuiset ovat tervetulleita.

Näytteenottoa varten ei ajeta karvoja ja koiran ei tarvitse paastota, mutta riittävästä juomisesta on hyvä huolehtia muutama tunti ennen näytteenottoa. Mahdolliset lääkitykset tai sairaudet eivät estä verinäytteen antamista tutkimuskäyttöön.

Toivomme runsasta osallistujamäärää, nähdään tammikuun 25. päivä! Tervetuloa!

http://www.spl-itu.arkku.net/index2.php